close
menu

Det här kunna gänget höll ett inspirerande föredrag om hur man kan växa genom internationalisering! Med hjälp av Business Sweden och Östsvenska handelskammaren hölls lunchmöte för ett tjugotal intresserade företagare.

Christer från BRS Networks berättade om deras arbete. De är företaget som bygger infrastruktur, dvs lägger fiber i marken. Intressant att höra om deras tillväxtplaner i Sverige och utomlands.

Jens Wernborg, handelssekreterare i HongKong, visade på hur man gjort en stor kartläggning kring vilka digitala verktyg du som företagare skall dra nytta av när du vill växa. Sättet att jobba i olika länder skiljer sig en del och genom att lyssna med Jens innan man sätter igång sparar man tid och pengar.

Marie Lundberg, rådgivare exporttekniska avdelningen Business Sweden, gav tips på en del formaliteter man bör kika på innan.

Avslutningsvis så gjorde Karin Bjärle en strålande insats när hon berättade om sitt företag som säljer hästtillbehör. Hon säljer bara på nätet och har numera kontor i fler länder.

Sammantaget så var lärdomen att om man gör rätt från början och använder rätt verktyg. Då kan man nå en mycket större marknad med samma arbetsinsats/investering som man hade tänkt från början.

Vill du växa genom internationalisering? kontakta mig så kan jag lotsa vidare till Sven Sieverts och gänget på Business Sweden.